17 Haziran 2010 Perşembe

TAVUKLU PATATESLİ ENGİNAR

Tavuklu Patatesli Enginar Tarifi İçin Malzemeler:


4 adet enginar 4 adet küçük boy patates 300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti 4 yemek kaşığı sıvıyağ (arzu ederseniz 2 silme yemek kaşığı tereyağ) 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta sarısı 1 silme tatlı kaşığı un 1 adet orta boy yemeklik doğranmış soğan 1 adet kesme şeker yeterince tuz 1 adet limonun suyu (temizlenmiş enginarların suyuna eklemek için) Ön Hazırlık:

Eğer enginarları temizlenmiş almamışsanız, enginarın yapraklarını taze yapraklara gelene kadar ayıklayın. Dipten 1,5 parmak kalınlığındaki kısımdan sonrasını bıçakla kesip çıkarın. Ortasındaki tüylü kısmı tatlı kaşığı yardımı ile sıyırıp çıkarın. Enginarı ikiye veya dörde bölüp önceden hazırladığınız limonlu suyun içerisine atıp bekletin.

Patatesleri ayıklayıp dörde bölüp kullanıma hazırlayın.

Limon suyu, yumurta sarısı, un ve 1 fincan suyu pürüzsüzleşene kadar çatalla çırpın.

Hazırlanışı:

Tencereye yağı koyup soğanları ekleyerek sarartın. Tavuk etlerini katıp, tavuklar saldığı suyu çekene kadar karıştırıp kavurun. Üzerine önce patatesleri sırlayıp, patateslerin üzerine de enginarları kapatın. 3 su bardağı su, tuz ve kesme şekeri ilave edip 8-10 dk. kadar pişirin. Hazırladığınız limonlu un karışımını enginarların üzerinde gezdirip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Sıcak halde iken servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok: