17 Haziran 2010 Perşembe

ELBASAN TAVA


Malzemeler

8 Parçaya Bölünmüş Kuzu Kolu
1 Bağ Taze Soğan
½ Paket Margarin
1.5 Litre Su
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
600 Gr.Yoğurt
Tuz
Yemeğin Tarifi
Yarım parmak uzunluğunda kestiğiniz taze soğanları ve parça kuzu etini margarin yağında iyice kavurduktan sonra 1.5 litre kaynar suyu ilave edip haşlamaya bırakın.Bu sırada oluşan köpükleri kevgirle alın.Pişmeye yakın tuzunu ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirin.Suyunu süzüp ayırın.Etleri ısıya dayanıklı bir kaba alın.Başka bir tencerede unla yoğurdu iyice karıştırın.Ocağın üstüne koyup kısık ateşte bozadan daha koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.Ocaktan indirip başka bir kapta iki yumurtayı çırpıp üzerine yoğurtlu karışımdan yavaş yavaş ilave ederken bir yandan da çırpın.Tepsiye dizdiğiniz etlerin üzerine boşaltıp önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok: