17 Haziran 2010 Perşembe

BUĞU KEBABI

Malzemeler

1 Kg.Kemiksiz Kuzu Kuşbaşı
40 Adet Arpacık Soğanı
1 Baş Sarımsak
3 Adet Domates
1 Tatlı Kaşığı Kekik
¼ Paket Margarin
Tuz
Karabiber

Yemeğin Tarifi

Arpacık soğanları soyulduktan sonra kuşbaşı kesilmiş kuzu etiyle birlikte bir tencereye koyalım.Margarini de ilave edip ocağa koyun.Rendelediğiniz domatesi ve ayıkladığınız sarımsak,tuz,karabiber ve kekiği tencereye ilave edip bir defa karıştırdıktan sonra kısık ateşte hiç ağzını açmadan 2 saat kadar pişirin.
Not:Tencerenin ağzı eğer sıkıca kapanmıyorsa hava almaması için tencerenin üstüne yağlı bir kağıt konduktan sonra kapağı kapatılmalıdır.

Hiç yorum yok: