RAMAZAN ÇORBALARI

Malzemeler :
300 Kemikli Tavuk eti gr
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı Mısır Unu
1 tutam Safran
Tuz
Süsleme Tıklayın :
2 Çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı :
tencereye alıp BİR * Tavuk etini 8 bardak suyla haşlayın . Eti kevgirle Ayri BİR makyajını Alin . Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın . Suyunu muhafaza Edin .
* Tereyağını tencerede eritin BİR . Mısır ununu ilave Edip pembeleştirin . Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın . Tavuk eti , fistik , Safran ve Tuz ilave Edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin . Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve Sıcak olarak servis yapın .
afiyet Olsun .

Tavuk Sulu Göçe Corbasi
Malzemeler
6 Çorba kaşığı Tereyağı
2 bardağı Mısır tanesi su
16 bardak Tavuk suyu
4 su bardağı Süt
2 Çorba kaşığı Nişasta
4 adet Yumurta sarısı
4 Çorba kaşığı Yoğurt
2 Kase Su
Tuz
Yapılışı
Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave Edin . 2-3 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kavurduktan Gale süt ve Tavuk suyunu ilave Edin . 10-15 dakika kisik kisik kisik kisik kisik Ağır ateşte kaynatın . 2 . Terbiyesi Tıklayın verilen malzemeleri BİR kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave Edin . BİR taşım daha kaynattıktan Gale servis kaselerine boşaltıp Sıcak olarak servis yapın .
AFİYET Olsun .

TERBİYELİ Corbasi Sebze
malzemeler
2 Yemek kaşığı tereyağı
2 Orta boy soğan
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
2 kızarmış
2 kabak
2 havuç
1 çay bardağı bezelye
1-1,5 lt kaynamış su
Tuz
1 bardak süt
2 yumurtanın sarısı
hazırlanışı
Soğanı ve sebzeleri soyun , yıkayıp doğrayın .
Tereyağını eritin . Soğanı yağda pembeleştirin .
Pembeleşince salçaları ekleyip 1-2 kez karıştırın .
Sebzeleri ilave Edin , 3-4 dakika Gale Unu ekleyin .
Un ile BİR süre kavurduktan Gale suyu ve tuzu ekleyin .
Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin .
Pişince çorbayı blenderdan geçirin .
Sütü ve Yumurta sarılarını BİR kapta çırpın .
Çorbadan BİR kepçe alıp devamlı karıştırarak süte ilave Edin .
Ayşe karışımı , Yavaş Yavaş karıştırmaya Devam ederek çorbaya ekleyin .
Eger çorbanın kıvamı yoğunsa , azar azar kaynamış su ekleyin .
AFİYET Olsun .

KIYMALI Çatalhöyük Corbasi
Malzemeler
1 Çorba kasesi Yeşil Mercimek
1 Çorba kasesi erişte
100 gram kıyma
2 Çorba kaşığı tereyağ
1 Yemek kaşığı domates salçası
10 bardak et suyu
3 adet kuru soğan
8-10 adet sarımsak
1 çay kaşığı Tuz , karabiber , kuru Nane
Yapılışı
Mercimeği derin BİR tencereye koyarak 30 dk . haşlayın vev ardından süzün . Derin BİR Kaba kıymayı , Tuz ve karabiber ilavesiyle yoğurup Fındık büyüklüğünde köfteler yapın .
Orta boy tencerede BİR Yagi eritip soğanları pembeleşene kadar , 2-3 dak. kavurun .
Domates salçası ve et suyunu ekleyip kaynatın . Kaynayan suyun içine , haşlanmış mercimekleri , erişteyi ve köfteleri atıp 15 dak. pişirin.Sarmısağı ve nar ekşisini karıştırarak çorbanın içine ilave Edin . ekleyin.15 dak de Tuzunu ve kuru nanesini . pişirip sunun seferlerinde . AFİYET Olsun .

TUNUS Corbasi
2-3 Kişilik Gerekli Malzeme :
750 temizlenmiş Beyaz , etli alabalığı gr
2 soğan
150 gr arpa
50 gr bagli domates
1 litre su
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı Toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Soğanları ayıklayıp rendeleyin . Balıkları ayıklayıp yıkayın . Küp şeklinde doğrayın . 1 litre suyu kaynatın .
Zeytinyağını BİR tencereye alıp ısıtın . Soğanları ekleyip hafifçe kavurun . Kırmızıbiber ve püresini ekleyin domates . 5 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kısık ateşte pişirip Kaynar suyu ekleyin . Balıkları ilave ederek 20 dakika kisik kisik kisik kisik kisik pişirin .
Arpa , Tuz ve karabiberi çorbaya ekleyin . Yarım Saat kısık ateşte arpa iyice pişinceye kadar kaynatın . Limon suyunu ekleyip Sıcak servis yapın.AFİYET Olsun .

Börek Corbasi
Malzemeler :
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 Çorba kaşığı tereyağı
- 250 gr az Yağlı kıyma
- 500 gr kemiksiz Kuzu AMA
- 2 su bardağı un
- 1 soğan
- 1 kg yoğurt
- 2 Yumurta
Hazırlanışı :
Soğanı Küp Küp doğrayıp , tencerede 1 Kaşık tereyağını eritin ve BİR kez soğanları Gale kıymayı kavurun . Tuz , karabiber ve ilave ederek birkaç dakika kisik kisik kisik kisik kisik daha kavurun tozbiber Kırmızı . Ocağın altını kapatıp , soğumaya bırakın . Baska BİR tencerede Kuzu etini kuşbaşı doğrayıp kavurun . Tuz serpip haşlanmış nohudu ekleyin . Üzerini geçinceye kadar Sıcak su ekleyip pişirin . BİR Kaba Unu alıp ortasını havuz hazırsındır açın ve 1 Yumurta , hamur yoğurun BİR Tuz ve azar azar ılık su ekleyerek yumuşak . Hamuru Iki parçaya ayırın ve parçalardan Birini cok ince olmayacak şekilde Açıp kıymalı malzemenin yarısını uzerine Yayın . Yufkayı oklavaya sarıp oklavayı çıkarın . rulo parçalar halinde kesin DİĞER yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp , 2 santimlik yufkayı . Her BİR parçayı Üçgen şeklinde katlayıp kenarlarını bastırarak kapatın ve etli nohuda ekleyip pişirip . BİR kapta yoğurt, Tuz 1 yumurtayı çırpın ve. Çorbanın suyundan 1-2 Kaşık ekleyerek yoğurtlu karışımı azar azar çorbaya ilave Edin . Tavada naneyi 1 Kaşık tereyağında kızdırıp üzerinde gezdirin ve servis yapın.AFİYET Olsun .


BORÇ Corbasi
Malzemeler :
- 10 bardak et suyu
- 2 Kaşık Yağ
- 2 soğan
- 2 kızarmış
- 1 Küçük kereviz
- 2 Küçük pancar
- 1 Küçük havuç
- 5 - 6 yaprak Lahana
- 2 Kaşık salçası Konserve domates
- 2 DIŞ sarımsak
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı Şeker
- Tuz
Hazırlanışı :
Sebzeler yıkanır , soyulur . BİR Kaba rendelenir ve doğranır.Çorba tenceresinde rendelenmiş soğan Yağ ile pembeleştirilir . Un katılır , biraz da un ile kavrulur . Hazırlanan sebzelerin hepsi Konur . Biraz salçası ve et suyu konup pişirilir karıştırılır.Domates . Tuz limon tuzu , Şeker atılıp 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik Gale Ateş kapatılır.AFİYET Olsun .

ERZİNCAN Corbasi
Malzemeler :
- 10 bardak et suyu
- 250 gr. kıyma
- 1 avuç Maydanoz yaprağı
- 3 DIŞ sarımsak
- 2 soğan
- 2-3 bardak Yoğurt
- 2 Kaşık Yağ
- 1 / 4 Paket Hazır erişte Makarna
- 1 Kaşık salça
- 2 Kahve kaşığı kuru Nane
- 1 Kahve kaşığı Kırmızı biber
- Tuz , karabiber
Hazırlanışı :
Kıyma , Tuz , karabiber , kıyılmış Maydanoz yoğrulup , Fındık büyüklüğünde yuvarlanıp , unlanır.İnce doğranmış soğan 1 Kaşık Yağ ile kavrulur . Salça , su ve Tuz konup kaynatılır . Küçük Küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.Erişte pişince Sarımsaklı Yoğurt Konur ve alınır.Üzerine kuru Nane ve Kırmızı Biberli Yağ gezdirilir ateşten .
AFİYET Olsun .

ŞAFAK Corbasi
Malzemeler :
- 8 bardak et suyu
- 2 Çorba kaşığı un
- 2 Kaşık Yağ
- 4 - 5 adet Olgun 2 Kaşık Konserve Tense'lerde salçası domates domates
- 1 bardak süt
- 1 Yumurta sarısı
Hazırlanışı :
Yağ salça Tense'lerde rendelenmiş domates ve et suyu katılır Konserve Hafif un ile kavrulur.Sulandırılmış pembe . Karıştırılarak 1-2 taşım kaynatılır . Pütür kalmışsa süzgeçten geçirilir.Yumurta sarısı ve süt ile yapılmış Terbiye Yemek saatinden 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik evvel katılır.En Oğlu Tuz atılır . Ocak kapatılır .
Not: Et suyu yerine Hazır Paket et Tense'lerde Tavuk suyu da katılabilir.AFİYET Olsun .

Patates Corbasi :
Patates Corbasi malzemeleri
* 800 gram kızarmış
* 1 DIŞ sarımsak
* 4 Çorba kaşığı salça
* 80 gram tereyağı
* 4 Çorba kaşığı galeta Unu
* Tuz ve karabiber
Patates Corbasi tarifi
Patateslerin kabuklarını soyun ve Küçük kare parçalar halinde doğrayın . BİR tencereye koyup , uzerine 2 litre su ilave Edin . Tuz Atin . Suyu kaynatın . Ayşe arada sarımsağı dövün . Patateslere ilave Edin . Salçayı biraz su ile Gale , tencereye ilave Edin erittikten . Karabiberi de Katip , tencerenin kapağı Kapalı olarak 50 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kadar pişirin . Gale BÜTÜN malzemeyi süzgeçten geçirin . Tereyağını tavada eritin BİR . Cızırdamaya başlamadan BİR kez galeta ununu yağa Atin 2 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kızartın ve. Çorbayı kaselere boşalttıktan Gale uzerine galeta ununu serperek servis yapın .. AFİYET Olsun .

Taze BEZELYE Corbasi :
* 1 kilogram Kabuklu bezelye
* 6 su bardağı et suyu
* 1 Çorba kaşığı margarin
* Tuz
Bezelye Corbasi tarifi
Bezelyelerin kabuklarını ayıklayıp yıkayın . BİR tencerede iyice haşlayıp süzün . BİR çay bardağı bezelyeyi BİR tarafa ayırın . Diğerlerini saf haline getirin . Püreyi tencereye Koyun . Et suyunu , tuzu Katin . Hafif ateşte karıştırarak 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kaynatın . Uzerine ayırdığınız bezelyeleri az kızdırılmış margarin yağını , ince kıyılmış maydanozları ve Küçük doğranmış kızarmış ekmekleri ilave ederek servis yapın . AFİYET Olsun .


DÜĞÜN Corbasi :
Hazırlanışı ;

Boyun yıkandıktan Gale bol su içinde soğan ve havuç ilavesiyle pişinceye kadar kaynatılır . tabağa alınır BİR Soğuyunca etler ayıklanıp . Margarin eritilir , un ve Kırmızı biber ilave edilerek kavrulur . Kaynamış et suyundan 5 bardak Konur . Hafif karıştırılarak kaynatılır . Ayri BİR kapta Yumurta sarısı , limon suyu ve süt iyice çırpılır . Çorbadaki et suyundan da ilave edilerek Yavaş Yavaş çorbaya akıtılır . Ayıklanan etlerde konduktan Gale BİR taşım kaynatılır ve ocak kapatılır . Çorba hazırdır seferlerinde .

Malzemeler ;
* 1 / 2 kilogram Koyun gerdanı
* 2 Kahve fincanı un
* 5 su bardağı su
* Tuz
* 1 çay kaşığı Kırmızı biber
* 100 gram margarin
* 1 adet Küçük soğan ( ince doğranmış )
* 1 adet Küçük havuç

Terbiyesi Tıklayın ;
* 1 / 2 su bardağı süt
* 2 adet Yumurta sarısı
* 1 / 2 adet limonun suyu
AFİYET Olsun .
 
İŞKEMBE Corbasi :
Malzemeler (4 Kişilik )
½ kg işkembe
2 Litre su
4 yumurtanın sarısı
2 Yemek kaşığı un ½ su bardağı sirke
7-8 DIŞ sarımsak
50 g tereyağı
Kırmızıbiber , Tuz
İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan Gale , 2 litre Suda iyice haşlayın . İşkembeyi Alin , Küçük Küçük doğrayın , Tekrar kendi suyunun içine Atin .
Yumurta sarıları , un , Tuz bardağı suyu iyice çırpın , işkembenin suyundan ekleyerek ılıtın , kaynayan çorbanın uzerine ilave Edin , 3-4 dakika kaynadıktan Gale Ocağı kapatın 1 su Verdin .
Tereyağında kırmızıbiberi Yakin . Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın , çorbaya ilave Edin . Çorbayı kaselere aldıktan Gale , üzerlerine birer Yemek kaşığı Yağ gezdirin , Sıcak servis yapın.AFİYET Olsun .

SÜZME Mercimek Corbasi :
Malzemeler (4 Kişilik )
½ su bardağı Kırmızı Mercimek
1 Orta boy soğan
1 Orta boy havuç
5 su bardağı Kemik suyu 1 Yemek kaşığı un
50 g tereyağı
Kırmızıbiber , Tuz
4 su bardağı Kemik suyuna havucu rendeleyin , uzerine dörde bölünmüş soğanı ve mercimeği ekleyerek 15 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kaynatın . Karışımı elekten geçirin .
BİR kapta tereyağını eritin , Unu ekleyip 5 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kadar kavurun , uzerine 1 su bardağı Kemik suyunu ekleyip iyice karıştırın , kaynamaya başladığında elekten geçirdiğiniz malzemeyi ilave Edin . Kaynayınca Ocağı kapatın , Sıcak servis yapın.AFİYET Olsun .

Sebze Corbasi :
Malzemeler (4 Kişilik )
½ su bardağı Kırmızı Mercimek
1 Orta boy soğan
1 Orta boy havuç
5 su bardağı Kemik suyu 1 Yemek kaşığı un
50 g tereyağı
Kırmızıbiber , Tuz
Sebzelerin hepsini yıkayıp rendeleyin . Hepsini BİR tencereye Alin , üzerini Üç parmak geçinceye kadar su doldurun , Tuz , karabiber ilavesiyle 20 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kadar kaynatın . Yagi Gale 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik daha kaynatın ekledikten .
Yumurta ile suyu çırpın , uzerine un ve limon suyunu ekleyin , Tekrar çırpın . Çorbanın suyundan uzerine azar azar ilave ederek ılıtın , Çorba tenceresine hazırladığınız terbiyeyi boşaltın . Kaynayıncaya kadar karıştırın , kaynadıktan 1 dakika kisik kisik kisik kisik kisik Gale Ocağı kapatın . Sıcak servis yapın.AFİYET Olsun .

LEBENİYE Corbasi :
Malzemeler :
Köfte Tıklayın :
250gr kıyma
1 kuru soğan , rendelenmiş
Tuz
karabiber
Köfteleri kızartmak Tıklayın :
2 kaşığı ayçiçek Yagi Yemek
Çorba Tıklayın :
1 su bardağı haşlanmış , iyice pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
Yarım su bardağı Pirinç
Yarım kg yoğurt
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı , silme un
Üzeri Tıklayın :
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı Nane
Hazırlanması :
Köfte harcı Tıklayın verilen malzemeleri karıştırıp nohut büyüklüğünde köfteler yapın . buzdolabında dinlendirin BİR Hepsini tepsiye dizip .
Yarım kg yoğurt, Yarım su bardağı Pirinç , 1 Yumurta ve 1 Yemek kaşığı un ile aynı yayla Corbasi hazırsındır BİR Çorba pişirin . Çorba kaynamaya başlayınca nohutları ilave Edin ve pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin .
Çorba pişerken teflon tavaya 2 Yemek kaşığı ayçiçek yağını Koyun . Yağ kızınca köftelerin hepsini tavaya Alin . Tavayı sallayarak köfteleri kızartın .
Çorba pişip köfteler de kızarınca servisten Yarım Saat öncesine ona ikisini Ayri Ayri bekletin kadar . Yarım Saat öncesinde çorbayı ısıtın , köfteleri çorbaya ilave Edin . Tuzunu ayarlayın .
Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırın . Naneyi ekleyin . Karışımı çorbaya ilave Edip servis yapın .
AFİYET Olsun ...
 
FIRINLANMIŞ KARNABAHAR Corbasi :
Malzemeler :
1 Büyük boy karnabahar ( ya da 2 Küçük boy )
2 adet kuru soğan , soyulmuş ve irice doğranmış
3 DIŞ sarımsak , soyulmuş
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı Tavuk suyu
4 kasigi zeytinyağı Yemek
1 Defne yaprağı
bardağı süt ( tercihen yağsız 3 su )
Tuz
Hazırlanması :
Fırını 190C'ye getirin . Karnabaharı 2 - 3cmlik parçalara bölün . Büyükçe BİR Fırın tepsisine karnabaharları , soğan ve sarımsakları Koyun . Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın .
Fırında Yarım Saat , karnabaharlar kızarana kadar , pişirin . Üstlerinin rengi altüst Edin değiştikçe BİR 10-15 dakikada .
Piştiklerinde tepsideki çift Sayfalar malzemeyi tencereye Alin . Uzerine Tavuk suyunu ekleyin . BİR de defne yaprağı Koyun . Karnabaharlar Güzelce yumuşayana kadar pişirin .
Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin . Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin . 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik daha pişirip tuzunu ekleyin . AFİYET Olsun ...

KÖZLENMİŞ Corbasi Domates :
Malzemeler :
14 adet Orta boy domates , yıkanmış , ikiye Tense'lerde dörde bölünmüş
1 soğan
1 Baş sarımsak
1 litre kaynamış su
Tuz
karabiber
arzuya edat Taze Nane , Fesleğen Tense'lerde rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması :
Domatesleri , soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki 45 dakika kisik kisik kisik kisik kisik közleyin koyup fırına . Hepsi iyice yumuşayınca fırından Alin .
Soğan ve sarımsakları soyun . Soğanları doğrayın . Az zeytinyağı eklenmiş tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika kisik kisik kisik kisik kisik çevirin .
Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile saf haline getirin . BİR taşım kaynatıp suyun Kalan yarısını ekleyin .
Tuzunu ve karabiberini ekleyin . İsteğinize edat Taze otlar Tense'lerde Peynir ile süsleyip servis yapın .
AFİYET Olsun ...

TUTMAÇ Corbasi :
Malzemeler :
1 bardağı Yeşil Mercimek su
1 avuç erişte
2 su bardağı Yoğurt
Tuz
arzuya edat tereyağı , Kırmızı Toz biber , Nane
Hazırlanması :
Yeşil mercimeği tencereye alıp uzerine su ekleyin . Mercimekler pişmek üzere * Ne Zaman erişteleri ilave Edin .
Erişteler pişince 2 su bardağı yoğurdu BİR kapta karıştırın . Çorbanın suyundan yoğurda ekleyip ılıtın . Yoğurdu Çorba tenceresine ilave Edin .
Tuzunu ayarlayın . BİR tavada Yagi eritip biberi kızdırın . En Oğlu uzerine galore Nane serpin .
AFİYET Olsun ...









NOHUTLU Mercimek Corbasi :
Malzemeler : 1 su bardağı Kırmızı Mercimek, Yarım çay bardağından biraz fazla Pirinç , 1 yk . kaşığı , 1 yk un . kaşığı çay , bardağı zeytinyağı , 1 Baş kuru soğan yemeklik doğranmış , 1 su bardağından salçası , Yarım domates biraz fazla haşlanmış , pişirilmiş ve kabuğu soyulmuş nohut , 1,5 Tatlı kaşığı Tuz , 1 Tatlı kaşığı kuru Nane .

Yapılışı : 1 Baş kuru soğanı yemeklik doğranmış olarak zeytinyağıyla beraber tencereye Alin . Renkleri pembeleşene kadar kavurma işlemi uygulayın . Salçayı ilave Edip BİR miktar daha karıştırın . Ardından yıkanmış , suyu süzülmüş Kırmızı Mercimek ile pirinci , arkasından da BİR yk . Unu ekleyin . 1-2 kez çevirdikten Gale 1,5 litre kaynamış suyu uzerine ilave Edin . Mercimek ve pirinçler ezilinceye kadar pişirin . Ayşe arada çorbanın kıvamını ara Şıra Kontrol ederek kaynamış su ilave edebilirsiniz . Çorba pişmiştir dediğiniz Zaman blendırdan geçirin . Tencereyi Tekrar ateşe alıp nohutları ilave ederek 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kadar kaynama işlemini Devam ettirin . Ayşe sürenin sonunda tuzunu ve nanesini ekleyip kaselerin Yanina limon dilimi koyarak hazırlayabilirsiniz seferlerinde .
AFİYET Olsun ...


Corbasi :
Malzemeler
10 adet Kültür mantarı
6 su bardağı su ya da et suyu
2 DIŞ sarımsak
1 çay bardağı Yoğurt
3 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı Tuz , pul biber Kırmızı
Yarım adet limon
Süslemek Tıklayın ;
Dereotu

Yemeğin tarifi
BİR kez mantarların saplarının ucunu düzeltip , iyice yıkayın . İnce doğrayarak , içinde limon suyu bulunan Suda 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kadar bekletin . Böylece mantarın rengi kararmayacaktır . Tencereye suyu ya da et suyunu Alin . Mantarları ekleyerek 30 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kaynatın . Derin BİR kasede Unu yoğurtla ezip , çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın . Ayşe karışımı Yavaş Yavaş kaynayan tencereye karıştırarak Katin . 10 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kadar Gale İncecik kıyılmış sarımsakları ekleyin , 5 dakika kisik kisik kisik kisik kisik daha ateşte tutup ocaktan Alin . Çorbanın servisine Yakin Kırmızı pul biberi eriyen tereyağında kavurun . Kaselere aldığınız çorbanın uzerine gezdirerek servis yapın .


YEŞİLİM Corbasi :
Malzemeler
4 adet kabak
2 Yemek kaşığı un
1 Yemek kaşığı dereotu
6 kaşığı Hazır çiğ krema Yemek
2 su bardağı Tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Yemeğin tarifi
Kabakları temizleyip yıkadıktan Gale 3 bardak su koyduğunuz 15 dakika kisik kisik kisik kisik kisik haşlayın tencerede . Kabaklardan Birini ayırın . Kalanları mikserde saf haline gelene kadar ezin . Tereyağında Unu sararana kadar kavurun . Kabak bagli , Tavuk suyu , 3 Yemek kaşığı krema , karabiber ve tuzu , una ekleyerek kaynayana kadar karıştırın . Kaynamaya başlayınca ayırdığınız kabağı Halka şeklinde doğrayarak çorbaya ekleyin . 20 dakika kisik kisik kisik kisik kisik daha kaynatın . Servis yapmadan kez krema ve dereotuyla süsleyin.AFİYET Olsun ...

Tere Corbasi : (İzmir Corbasi)
Malzemeler
6 su bardağı Tavuk suyu
2 Yemek kaşığı un
1 demet tere
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tozşeker
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 bardağı Hazır çiğ krema su
1 çay kaşığı Tuz

Yemeğin tarifi
Tereyi ayıklayın , yıkayıp süzün . Haşlamadan blenderda Çekin . Tereyağında Unu pembeleşene kadar kavurun . Süt ve tereyağı ekleyip , Bir taşım kaynatın . Gale süzüp Tekrar ocağa Koyun . Tavuk suyu , süt , krema ve Şeker ilave Edin . 15 dakika kisik kisik kisik kisik kisik daha kaynatıp , servis yapın . AFİYET Olsun ...

Taze Tarhana Corbasi :

Malzemeler
2 adet domates
2 sivri biber Kırmızı adet
2 adet Yeşil sivri biber
2 havuç adet
1 su bardagı Yoğurt
Yarım su bardağı un
5 su bardağı et suyu
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı Kırmızı pul biber
Yeteri kadar Tuz
Yarım demet Maydanoz

Yemeğin tarifi
Domatesleri ve biberleri yıkayın . Havuçları kazıyıp yıkayın . Hepsini irice doğrayın . Uzerine Yoğurt ve un ekleyerek blenderden geçirin . Pişireceğiniz tencereye Alin . Uzerine et suyu ve Tuz koyup Yavaş ateşte 20 dakika kisik kisik kisik kisik kisik kaynatın .
Ayri BİR kapta tereyağını kızdırın . Pul biber ekleyerek çorbaya ilave Edin . Servis tabagına Alin . Uzerine yıkanmış ince kıyılmış Maydanoz serpip sunun seferlerinde . AFİYET Olsun ...

KARA Lahana Corbasi :
Malzemeler
2 bardak kıyılmış Lahana
1 bardak Mısır yarması
1 bardak kuru Fasulye
8 bardak su
2 Yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
1 Yemek kaşığı Mısır Unu
1 Yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yemeğin tarifi
fasulyeleri ıslatıp Mısır yarması ile kuru , bekletin . İyice haşlayın . Kenara Alin . BİR 8 bardak su Koyun tencereye . Mısır yarmasını , kuru fasulyeleri , ve tuzu ekleyip , 20 dakika kisik kisik kisik kisik pişirin lahanaları .
Baska BİR tavada yağla Birlikte soğanı kavurun . Kavrulan soğanları çorbaya Katin . Unu BİR bardak suyla karıştırıp , topaklanmaması tıklatın , Yavaş Yavaş içine dökün . 15 dakika kisik kisik kisik kisik daha kaynatın . Kırmızıbiberle süsleyerek servis yapın.AFİYET Olsun ...

SEBZELİ ÇİN Corbasi :
Malzemeler
1 Tavuk Göğüs eti adet
2 havuç adet
1 adet kabak
1 adet pırasa
1 su bardağı
1 Yemek kaşığı sıvıyağı
1 Yemek kaşığı zencefil
1 çay kaşığı Buğday nişastası
Karabiber
Tuz

Yemeğin tarifi
Sebzeleri yıkayın . Kabak , pırasa ve havucu kibrit çöpü kalınlığında doğrayın . Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız sebzeleri koyup , 5 dakika kisik kisik kisik kisik soteleyin . 6 bardak su ve ZAR şeklinde doğranmış Tavuk etlerini koyup Üstüne Tuz serper hazırsındır nişastayı serpin , çorbayı 20 dakika kisik kisik kisik kisik kaynatın . ve zencefili koyup karıştırın , 10 dakika kisik kisik kisik kisik kaynatın . Çorbanın Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz . Sıcak servis yapın.AFİYET Olsun ...

BALIK Corbasi
Malzemeler
2 Beyaz , etli alabalığı kg
1 kuru soğan
1 havuç
2 defne yaprağı
1 demet Maydanoz
2,5 litre su
4 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Taze soğan
2 pırasa
5 DIŞ sarmısak
2 domates
1 kaşığı salça Yemek
1 çay kaşığı Safran
1 çay kaşığı Kekik
6 Dilim ekmek
1 kaşığı mayonez Yemek
1 Yemek kaşığı rakı
2 Portakal kabuğu
Tuz , karabiber

Yemeğin tarifi
Balıkları temizleyerek , kıyılmış havuç , Maydanoz ve defne yaprağı ile Tuzlu Suda 30 dakika kisik kisik haşlayın . kıyılmış 4 dis sarmısak , Kekik , Safran , salça Halka Halka doğranmış soğan , pırasa , ince şeritler halinde kesilmiş Portakal kabuğunu yağda 15 dakika kisik kisik kavurun . Rakı ve tuzunu ekleyin .
Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave Edin . Yaklaşık 15 dakika kisik kisik kaynattıktan Gale doğranmış taşım kaynatıp ocaktan Alin BİR ilave ederek domates . BİR DIŞ sarmısağı ezerek , mayonezle karıştırın . Kızarmış ekmeklerin uzerine sürün ve çorbanın uzerine koyarak servis yapın . AFİYET Olsun ...