HAMURİŞİ (tatlılar ve tuzlular)

ÇİLEKLİ PASTA
Makarna Gerekli Malzemeler for : ( 18-20 cm'lik Çember Kalıp Tıklayın )
Tür Bir Zamanlar Hazır Pasta Kalıbı alıyoruz Daha Gale İMKB
İçi Tıklayın gerekli malzemeler ;
• 4 Yumurta ( Oda sıcaklığında )
1 su bardağı (170 gr) Toz Şeker
• 1 su bardağı (110 gr) un
• ½ su bardağı (50 gr) nişasta
• 1 Paket vanilya
• 1 / 2 çay kaşığı limon suyu
• 1 / 2 çay bardağı Sıcak su

Birsey Geçelim Pastanın nasil Yapılacagına Aşagıda Tek Tek sırasıyla Mükemmel BİR Çilekli pastayı nasil yaptığımızı anlatalım

Fırın ısısını 170 dereceye ayarladıktan Gale . Yumurtanın sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz . Yumurta beyazlarını derin BİR kapta çırpıcı alet ile çırpıyoruz.Hafif köpüklenmeye başladığı Zaman limon suyunu ilave ediyoruz . Çırpmaya Devam şekerin yarısını ekliyoruz.Kabı çevirdiğimizde dökülmeyecek kadar katılaşana dek iyice çırpıyoruz ederken ters . Yumurta sarılarını Kalan Şeker ile Birlikte mayonez rengi ve kıvamına gelene kadar çırpıyoruz . Çırpma işlemine Devam çay bardağı Sıcak suyu ilave ediyoruz 1 / 2 ederken . (4-5 dakika kisik kisik kisik sürüyor ) BİR Kere Yumurta sarılarını daha Gale Ayri BİR Yerde elediğimiz un , nişasta ve vanilyalı kuru karışımı tahta Kaşık yardımı ile Yumurta aklarının oldugu karışıma çırpmadan ve fazla karıştırmamaya Özen göstererek ekliyoruz.Tabanına Yağlı Kağıt serip çevresini sadece unladığımız Çember kalıbımıza dökerek yaklaşık 40 -45 dk . pişiriyoruz .

Mükemmel pastamız 2 Katlı olacagı click ara katının malzemeleri İMKB
• 3 su bardağı süt
• 1 / 4 su bardağı un
• 1 / 2 su bardağı nişasta
• 1 / 2 su bardağı Toz Şeker
• 1 Yumurta sarısı
• 1 Paket vanilya
• 500 Tense'lerde 750 gr doğranmış Çilek

Ortadaki Katin malzemlerin yapılış şekli iseÖncelikle Yumurta sarısı ve Sekeri çırpıyoruz . Un ve nişastayı ilave ediyoruz . Sütümüzü Yavaş Yavaş ekleyip pürüzsüz BİR kıvam alan karışımı ocağa yerleştirip kaynayana dek karıştırıyoruz . Ocağın altını kapadıktan Gale içine vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpıyoruz . Ben Bu işlemi çırpma teli ile yapıyorum çünkü pütürlü olmayan Düzgün BİR karışım oluyor .. Kremamızı arada sırada karıştıralımki üzerinin kabuk bağlamasını sğlayalım ve Gale sıcaklığında soğutmaya bırakalım .
Pasta yapılırda üzeri eksik olurmu hic üzeri Tıklayın İMKB

• 1000 ml sıvı krema
• 1 / 2 su bardağı pudra Sekeri
Bunları Yapılış şekli İMKB ;

Krema ve pudra şekerini Mikser ile 6-7 dakika kisik kisik kisik çırpıyoruz .
Daha Gale İstediğimiz şekli pastaya veriyoruz Gale Pastamızı buzdolabına koyup en az 4-5 Saat soğumasını
bekliyoruz . Gale Hazır Afiyet Olsun seferlerinde

TEREYAĞLI KREMALI TURTA


MALZEMELER :
Yumurta - 3 / 4 adet ,
Un - 20 gr. ,
Şeker - 10 gr. ,
Kremi Tıklayın :
Yu- Murta - 1 / 4 adet ,
Şeker - 20 gr. ,
Tereyağı - 20 gr. ,
Vanilya .
BESİN_DEĞERİ :
100 gr. turtada : Protein - 7,97 gr. , Yag - 21,76 gr. , Karbonhid -at- 44,33 gr. , Kalori - 405 .
HAZIRLANIŞI :

Yumurta sarısı ve şekerin Büyük kısmı BİR Kaşık ılık su ile BİR kez iicak ortamda ( ocağın kenarında ) daha Gale Oda ısısında beyazlayıncaya kadar çırpılır . Ayri BİR kapta Şeker ile iyice çırpılan Yumurta aklarına Hafif Hafif karıştırılarak / umurta sarısı ve un katılıp elde edilen karışım önceden yağlanmışıp Orta ateşte fırınlanır . Ayrıca krem Tıklayın öngörülen Yumurta ve Şeker kez Sıcak ortamda ( ocağın kenarında ) daha Gale Oda ısısında köyü Köpük haline gelinceye kadar çırpılır ve Hafif ısıtılmış kapta çırpılarak Köpük haline getirilen ile karıştırılır tereyağı . Ayşe şekilde hazırlanan krem , eşit kalınlıkta Üç tabakaya bölünen pandispanyanın arasına , üstüne ve yanlarına sürülür .

ACIBADEMLİ VİŞNELİ PASTA
Malzemeler
800 gr vişne
100 gr Acıbadem kurabiyesi
150 gr un
2 kakao Tatlı kaşığı
100 gr pudra Sekeri
1 Adet Yumurta
500 gr Taze Kutu Peynir
6 Yaprak jelatin
100 gr mararin
2 Yemek kaşığı suyu vişne
250 ml. kremşanti
Tuz
Hazırlanışı
· 75 gr Acıbadem kurabiyesini ufalayın .
· BM , 1,5 Tatlı kaşığı kakao , 25 gr pudra Sekeri , Yumurta , margarin ve 1 tutam Tuz ile yoğurup , Düzgün BİR hamur elde Edin .
· Folyoya sarıp , 1 Saat buzdolabına bekletin .
· hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın .
· Yağladığınız 26 santin çapında kelepçeli kalıba döşeyin .
· uzerine çatalla delin .
· 200 Dereceye ayarlanmış fırının alttan ikinci rafında 12-15 dakika kisik kisik kisik pişirin .
· Vişnelerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın .
· Jelatini soğuk Suda ıslatın .
· 400 gr vişneyi saf haline getirin .
· Kalan pudra Sekeri , Taze Kutu Peynir ve vişne suyu ile karıştırın .
· Jelatini sıkın , eritin ve vişneli karışıma ekleyin .
· Buzdolabına Koyun .
· Krema jölelenmeye başlayınca 125 ml kremşantiyi Kati çırpın 150 gr vişneyle Birlikte kremaya Katin ve.
· Hazırladığınız karışımı tartın uzerine döşeyip , 3 saat İşlem İşlem İşlem buzdolabında bekletin .
· Kalan kremşantiyi Kati çırpın , şeklinde pastanın uzerine sıkın kafes .
· 250 gr vişne ve 25 gr Acıbadem kurabiyesi ile süsleyin .
· Üstüne Kalan kakaoyu serpin

ÇİKOLATALI Islak KEK
Kek Malzemeler Click
3 kaşığı kakao Yemek
2 Yumurta
45 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
3-4 Yemek kaşığı ince kıyılmış Taze Nane
Süslemek Tıklayın
Pudraşeker
Gümüş renkli şekerlemeler

Islak KEK tarifi

Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın . Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın . Margarin , süt , tencereye alıp karıştırın BİR Şeker ve kakaoyu . Orta ateşte karıştırarak ısıtın . Ayşe karışımın BİR çay bardağı kadarını BİR kenara ayırın . Kalan kısmına Yumurta sarıları , un , vanilya , kabartma tozu ve naneyi ilave Edip karıştırın . Çırptığınız Yumurta aklarını hazırladığınız hamura azar azar ve fazla karıştırmadan ekleyin . Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu ekleyin . Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında pişirin 30 dakika kisik kisik kisik . Keki fırının 10 dakika kisik kisik kisik bekletin içinde . 1 çay bardağı sıvı karışımı kakaolu kek uzerine gezdirerek dökün . Ve Oğlu olarak kekin üzerini Gümüş renkli şekerlemelerle süsleyerek pudraşekeri serpip Islak kek tepsiye alınır .

KESTANELİ KEK

Kek Malzemeler Click
50 gram tereyağı
1 su bardağı tozşeker
150 gr Kestane bagli
3 Yumurta , vanilya , kabartma tozu
4 Yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı un
2 Yemek kaşığı ufalanmış Kestane Sekeri
1 Yemek kaşığı kıyılmış çikolata
BÜTÜN Kestane şekerleri
Rendelenmiş Portakal kabuğu
Beyaz çikolatalı ganaj
Yarım su bardağı krema
125 gr Beyaz , çikolata
KESTANELİ KEK tarifi
Tereyağı , tozşeker ve vanilyayı Çukur BİR kapta çırpın . Kestane püresini ekleyip karıştırın . Yumurtaları ilave Edin . Süt , un , ufalanmış Kestane Sekeri , kıyılmış çikolata ve kabartma tozunu ilave Edip tahta kaşıkla alttan üste Doğru karıştırarak pütürsüz BİR hamur hazırlayın . Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına döküp 30-35 dakika kisik kisik kisik pişirin . Pişen keki soğumaya bırakın . Uzerine Beyaz , çikolatayı ufalayın . Kremayı ısıtıp çikolatanın uzerine dökün ve eriyene kadar karıştırın . Beyaz çikolatalı ganajı kekin uzerine döküp Kestane Sekeri ve rendelenmiş Portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın .

KAHVELİ VE ÇİKOLATALI KEK
Kek Malzemeler Click
4 adet Yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Kahve fincanı damla çikolata
1 fincanı kakao Kahve
1 Kahve fincanı neskafe
1 Kahve fincanı konyak Tense'lerde rom
Sos Tıklayın
2 Paket ( 80'er gramlık ) bitter çikolata
KAHVELİ VE ÇİKOLATALI KEK tarifi
Yumurtaları tozşekerle Birlikte 3-4 dakika mikserle çırpın . Sıvıyağ ekleyip Tekrar mikserleyin . Sütü ekleyin ve karıştırın . Kakao , neskafe , damla çikolata ve konyak Tense'lerde romu ekleyin . Unu ve kabartma tozunu Katip çift Sayfalar malzemeyi karıştırın . Yağlanmış kek kalıbına karışımı Yayın . Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-60 dakika kisik kisik kisik pişirin . Keki soğuması Tıklayın BİR kenarda bekletin . Sos çikolatayı benmari usulü eritin Acı Tıklayın . Eriyen çikolatayi kek uzerine gezdirin . Kahveli Çikolatalı Kek Hazır seferlerinde .


ISPANAKLI YAS PASTA

Malzemeler
Keki Click :
* 250 gr ıspanak ( tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 Yemek kaşığı )
* 4 Yumurta
* 1 su bardağı sıvı Yağ
* 1 su bardağı Şeker
* 1 Yemek kaşığı tereyağı
* 1 Paket vanilya
* 1 Paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

Muhallebi Click
* 4 su bardağı süt
* 1 çay bardağı Toz Şeker
* 2 çay bardağı un
* 1 Yumurta sarısı
* 1 Paket vanilya

Üzeri Click :
* 1 poşet krem Santi
* 1 su bardağı süt
Ayrıca :
* bardağı süt 2 çay ( keki ıslatmak Tıklayın )
Yapılışı
* 250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın .
* Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin . Kıvamı krema hazırsındır olmalıdır .
* Kek Tıklayın Yumurta ve Sekeri çırpın . Sıvı Yagi , tereyağını ve krema haline gelmiş ıspanağı ekleyip Tekrar çırpın .
Biraz , vanilya ve kabartma tozunu ilave BİR kek kıvamında kek hamuru elde Edin normal ederek * un .
* Küçük BİR Tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan Gale , hamuru dökün ve 170 C'de pişirin .
* Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın . Toz Şeker ve Unu tencereye Alin ve karıştırın .
* Daha Gale sütü ve Yumurta sarısını ilave Edin . Karıştırmaya Devam ederek tencerin altını Yakin ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin .
* İndirmeye Yakin vanilyayı ilave Edin . Muhallebi pişince ocaktan indirin ve ara Şıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın .
* muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın .
* Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını İncecik kesin . Kestiğiniz kek parçalarını Toz hazırsındır olana kadar blenderdan geçirin . Pasta hazırladıktan Gale uzerine serpilmek üzere kenara ayırın .
* Keki yanlamasına ortasından BİR Bıçak yardımıyla ikiye ayırın . Altta kalacak olan katını 1 çay bardağı süt ile ıslatın .
* Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin uzerine döküp Yayın . Uzerine krem şantiden BİR miktar Yayın ve ikinci kat keki uzerine Koyun .
* Ust kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp uzerine BİR kez muhallebiyi Yayın ve daha Gale Kalan krem şantiyle her yerini düzgünce kapatın pastanın .
* uzerine daha BİR kez blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin . Ayşe postmortem pastanızın uzerine çam fıstığı serpilmiş görüntüsü verecektir .
Açıklama
* İsteğe bağlı olarak pastanın ara Katina ve uzerine muz dilimleri serpiştirebilirsiniz .
* Afiyet Olsun .


MEYVELİ Kolay PASTA
Malzemeler
* 4 Yumurta
* 1,5 su bardağı Şeker
* 2 su bardağı un
* 1 adet kakaolu Hazır Makarna tabanı
* 1 Paket (2 poşet ) krem Santi
* 2 adet muz
* 3 adet Kivi
* Damla çikolata taneleri
* 1,5 su bardağı süt ( krem Santi Tıklayın )
* Keki ıslatmak Tıklayın üçü BİR arada nescafe ( Meyve suyu da kullanabilirsiniz .)
Yapılışı
* 2 poşet krem şantiyi 1,5 su bardağı süt ile çırpın . Kek tabanının altını servis tabağına yerleştirin .
* Nescafeyi 1 çay bardağı suyla hazırlayıp keki ıslatın . Uzerine krem Santi sürün .
* Muzları Halka Halka doğrayıp , krem şantinin uzerine Etiketler » . İkinci Makarna tabanınıda nescafe ile ıslatıp muzların uzerine kapatın .
* Kekin üzerini ve yanlarını krem Santi ile kaplayın . Üzerini doğranmış meyvelerle süsleyin , çikolata parçalarını yerleştirin .
* Buzdolabında dinlendirin . Soğuyup , krem şantisi kıvama gelince servis yapın .


ÇİKOLATALI Kolay KEK

Malzemeler
2 su bardağı Toz Şeker
120 gr bitter çikolata
113 gr tereyağı
2 su bardağı un
2 Tatlı kaşığı karbonat
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kaşığı deniz tuzu ( Tense'lerde Tuz ) Tatlı
1 su bardağı süt
1 elma sirkesi Tatlı kaşığı
2 Yumurta
1 vanilya Tatlı kaşığı
Yapılışı
Fırını 200 dereceye ayarlayın . En alt gözüne BİR Tepsi yerleştirin ( kek pişerken fırına damlamasını engellemek Tıklayın ).
Şeker , çikolata , tereyağı ve 1 bardak suyu BİR tavaya Koyun .
çift Sayfalar karışım eriyip özleşene dek pişirin ateşte Orta Ara Şıra karıştırarak .
Ocaktan alıp 15-20 dakika kisik kisik kisik soğutun .
Ayşe arada Unu , karbonatı , kabartma tozunu ve tuzu Birlikte eleyin .
Küçük BİR kapta süt ve sirkeyi karıştırın .
Kek kalıbını yağlayıp unlayın .
Çikolatalı karışım ılınınca sütlü karışımı ve yumurtaları ekleyin .
Unlu karışımı birkaç seferde aşırı karıştırmamaya Özen göstererek ilave Edin .
Karışım pürüzsüz BİR hal alınca vanilyayı ekleyip BİR kez daha karıştırın .
Karışımı kalıba dökün .
Isınmış fırının 30-35 dakika kisik kisik kisik pişirin gözünde Orta .

KADAYIFLI muhallebi
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı Toz Şeker
2 damla sakızı
2 Yemek kaşığı un
2 Yemek kaşığı nişasta
1 Yumurta sarısı
KADAYIFI İÇİN
300 gr tel Kadayıf
1 bardağı Ceviz içi dövülmüş su
1 su bardağı Toz Şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
50 gr tereyağı
Yapılışı
Tel kadayıfımızı bıçakla ince ince doğrayalım tencereye tereyağlınızı koyup eritelim ve üstüne kadayıflarımızı ilave Edip kavuralım . Tel kadayıfımız kavrulurken içine 1 bardak şekerimizi ve cevizimizi de koyup iyice kavurmalıyız . Diger tarafta muhallebimizi hazırlamak Tıklayın tencereye sütümüzü unumuzunişastamızı Toz şekerimizi ve dövdüğümüz damla A sakızımızı koyup devamlı karıştırarak pişirelim . Birsey ONU Sey hazırfinale geldik . Kavurduğumuz tel kadayıfımızın yarısını bor cama yayalım uzerine muhallebimizi yayalım Gale Kalan telkadayıfımızı da muhallebinin uzerine yayıp istersek ılık ılık istersek buzdolabında soğutup serin serin Ikram edelim .

KALBURA Basti TATLISI
Malzemeler : 4 su b. un
200 gram tereyağı
1 / 2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra Sekeri
2 Çorba kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Kase Ceviz
Şerbeti Tıklayın :
1 Dilim limon
4 su bardağı su
1 kilo gram Şeker
Yapılışı
Karıştırma kabına Dört su bardağı Unu alın.Üzerine tereyağı , zeytinyağı , pudra Sekeri , yoğurt , Bir tane Yumurta , Bir Paket kabartma tozu ekleyip BÜTÜN malzemeyi karıştırarak iyice yoğurun.Rendenin Küçük yönüyle hamurdan kaysı büyüklüğünde parçalar kopartıp Yassı BİR şekilde açın.Hamurun içine Ceviz ekleyerek kapatın .

Ayşe biçimde hamurları Fırın tepsisine koyun.Daha önceden ısıtılmış olan 180 C'lik fırında pişirin . Şerbeti Tıklayın tencereye Dört su bardağı su ve BİR kilo gram Şeker ekleyin.Üzerine BİR Dilim limon ekleyip şerbeti iyice kaynatın . Kalbura bastıyı fırından aldıktan Gale uzerine şerbeti ilave edin.Şerbeti içine çektikten Gale sunumu yapabilirsiniz .

DONDURMALI KREP
2 Su Bardağı Süt
5 Kahve Fincanı Un
6 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Kesme Şeker
8 Dondurma Top
Tuz
Karamel MALZEMESİ SOS
1,5 Su Bardağı Tozşeker
1 Limonun Suyu
1 / 2 kg Krema
100 gr Çikolata

Yapılışı
Yumurtaları çırpma teliyle çırpın . Diger malzemeleri de ekleyerek çırpmaya Devam Edin .
Küçük BİR teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın . İki tarafı da kızardıktan Gale Teker Teker servis tabağına Alin .
Karamel Sekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin Tıklayın Gale sos . Limon suyunu şekerin uzerine döküp kremayı ekleyin . Çikolatayı sos kıvamında eritin .
Kreplerin ortasına 2 Dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına Alin top . Üzerlerine birer Kaşık Karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın .

Zerde
Malzemeler
4 su bardağı su
1 buçuk su bardağı Toz Şeker
1 tutam Safran
1 çaybardağı haşlanmış Pirinç
1 buçuk Çorba kaşığı nişasta
50 gram şamfıstığı
50 gram kuşüzümü
Yapılışı
Suyu kaynatın . Sekeri ilave Edin . Safranı ekleyin . Ayri BİR kapta pirinci haşlayın . Suyun içine ilave Edin .
Şamfıstığını ilave Edin . Nişastayla koyulaştırın . Kıvamı iyice koyulaşınca ocaktan Alin . Kuş üzümü serpip , servis yapın .

BEYAZ ÇİKOLATALI PARFE

Malzemeler
225 gr Beyaz Çikolata
2,5 Su Bardağı Süt Kreması
1 / 2 Su Bardağı Süt
5 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Bardağı Hindistan Cevizi Çay
1 Su Bardağı Sam Fıstığı
Süsleme Tıklayın :
225 gr Sade Çikolata
1 Su Bardağı Krema
1 Çorba Kaşığı Bal
Yapılışı
Beyaz , çikolatayı Küçük parçalara bölüp Yarım su bardağı kremayla Birlikte karıştırarak benmari usulü eritin . Hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın . 1 su bardağı kremayı Ayri BİR kapta koyulaşıncaya kadar çırpın . Beyaz çikolatalı karışıma ilave Edin .
1 su bardağı krema ve Yarım su bardağı sütü Küçük BİR tencerede kaynatın . Tozşeker ve Yumurta sarılarını derin BİR kapta çırpın . Çırpmaya ara vermeden Kaynar sütü ilave Edin . Karışımı tencereye alıp kısık karıştırarak koyulaşıncaya dek ateşte 2-3 dakika kisik kisik kisik pişirin . Kaynamadan ateşten Alin ve karıştırarak soğutun .
Sam fıstıklarını Suda bekletip soyun . Dikdörtgen BİR kalıbı streç Folyo ile kaplayın . Beyaz çikolatalı karışım ile yumurtalı karışımı çırpın . Yarısını cam kalıba Alin ve buzlukta 2 Saat bekletin . Sam fıstıklarını yayıp uzerine Kalan karışımı ekleyin . 8 saat daha buzlukta bekletin .
Süsleme Tıklayın ; sade çikolatayı benmari usulü eritin . Kremayı Ayri BİR kapta ısıtın . Ateşten alıp çikolata ve Balı ekleyin , karıştırarak ılıtın . Parfeyi servis tabağına çevirerek kalıptan çıkarın . Streç folyoyu üzerinden alıp suya batırılmış keskin BİR bıçakla dilimleyin . Üzerini çikolata ile süsleyip hemen SEVIS yapın .


YOĞURT Soslu armut
Malzemeler
* 1 armut
* 125 gr süzme Yoğurt
* 1 çay kaşığı bal
* 1 Tatlı kaşığı iri çekilmiş Fındık
* 1 çay kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı
* 1 tutam tarçın
* 1 tutam Safran
* 1 Kahve fincanı su
Yapılışı
* Armudu soyup , boyuna ortadan ikiye kesin . Çekirdekli kısımlarını çıkarın . Ince ince dilimleyip Küçük BİR tavaya Alin .
* Safranı Suda eritip armutlara ekleyin . Tarçın serpip armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin .
* Yoğurdu BİR kapta balla karıştırıp servis kasesine Alin .
* armut dilimlerini yoğurdun uzerine yerleştirin . Pişme suyundan 2-3 Kaşık uzerine gezdirin .
* Çekilmiş Fındık ve Antep fıstığı serpiştirip servis yapın .
Açıklama
* Temsili Fotograf kullanılmıştır .
* Hazırlama Suresi : 20 dk
* Ayşe tatlıyı armuttan daha az kalorili olan şeftali ile de hazırlayıp 1 top meyveli Dondurma ile servis yapabilirsiniz . 1 Orta boy (100 gr) şeftali 7 kalori , 1 top meyveli Dondurma yaklaşık 60 kalori içeriyor . 1 Orta boy armudun kalorisi İMKB 41 .

Yumurta TATLISI
Malzemeler
3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN :
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran

Yapılışı
Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın . Koyulaşmaya başlayınca Toz safranı ilave Edip karıştırın ve soğumaya bırakın .
Yumurta , un ve yoğurdu mikserle çırpın . Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün . Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve Iki yüzünü de pişirin . Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin .
Ateşi iyice kısın . 1 bardak soğuk şerbeti hamurun uzerine gezdirin.Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 80-10 dakika kisik kisik pişirin . ılık olarak servis yapın .

ETİMEK TATLISI
MALZEMELER

1 Paket etimek ,
1 Paket kremşanti ,
2 bardak Şeker ,
2 bardak su ,
1 bardak süt

Muhallebisi :
4 bardak süt ,
1 fincan Şeker ,
½ un , bardak
1 Paket vanilya
YAPILIŞI :
2 bardak Sekeri BİR tencereye Alin , Baska BİR Sey katmadan kısık ateşte Karamel Edin . Rengi dönünce 2 bardak su Katin , Şeker eriyene kadar kaynatın . Düz BİR Tepsi uzerine etimekleri  , üzerlerine met şerbeti yedirin , soğumaya bırakın , muhallebi for : süt , Şeker ve Unu karıştırarak kısık ateşte pişirin . Koyulaşınca vanilyayı ekleyin . Bunu da etimeklerin uzerine Yayın , soğusun . Kremşantiyi de usulüne edat hazırlayın ve soğuyan tatlıya bulayıp servis edilir . AFİYET Olsun


ÇİKOLATA SOSLU PASTA


Pasta İçin Malzemeler


2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

2,5 su bardağından iki parmak fazla süt

Yarım su bardağı tozşeker

125 gram margarin

1 adet yumurta

1 paket bebe bisküvisi

Pasta Sosu için

2 çorba kaşığı kakao

Yarım su bardağı tozşeker

1 çorba kaşığı nişasta

1 su bardağı su



ÇİKOLATA SOSLU PASTA TARİFİ

Pasta İçin Malzemeler
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2,5 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
Pasta Sosu için
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve tozşekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca, çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmış bebe bisküvilerini ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, tozşeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın. Orta ısılı ateşte, koyulaşana dek pişirin. Pasta Kalıbından çıkardığınız pasta üzerine sostan gezdirerek servis yapın. AFİYET OLSUN..:))