17 Haziran 2010 Perşembe

SEBZELİ DANA PİRZOLA


Malzemeler:


6 Adet Dana Pirzola
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Adet Küçük Lahana
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1 Yemek Kaşığı Sirke
1 Tutam Adaçayı
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi
Lahanayı ayıklayıp derin bir tencerede kaynar suya koyun.On dakika kadar kaynatın.Kaynattığınız lahanayı çıkarıp bol soğuk su altına tutup süzün.İri iri doğrayın.Kremayı güveç kabına alın.Kısık ateşte lahanaları ekleyip yarım saat kadar pişirin.Daha sonra tuz ve baharatını ayarlayıp ateşi söndürün.Bu sırada pirzolaları zeytinyağında önlü arkalı pembeleşene kadar pişirin.Kevgir yardımı ile pirzolayı alın.Tavadaki yağa sirke ve bir tutam adaçayı ilave edip karıştırın.Bu sıcak yağı lahanaların üzerine dökün.Isıya dayanıklı bir kaba bir kat lahana üzerine pirzola sonra tekrar lahana koyup en üstede rendelenmiş kaşar peyniri serpin.Tereyağını parça parça kesip lahanaların üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene dek pişirin.

Hiç yorum yok: