17 Haziran 2010 Perşembe

HARDAL SOSLU KUZU PİRZOLA


Malzemeler

500 Gr.Yağsız Kuzu Pirzola
4 Kaşık Hardal
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
3 Yemek Kaşığı Zeytin yağı
Taze Biberiye

Yemeğin Tarifi

Kuzu etini ince dilimler halinde doğrayıp,derince bir kaba yerleştirin.Hardal,şeker ve zeytinyağını iyice harmanlayıp bir sos hazırlayın. Hazırladığınız sosu etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayın.İki saat üzeri örtülü bir şekilde dinlendirin.Sosta beklettiğiniz iyice yumuşamış kuzu etlerini önlü arkalı kızartın.Üzerine biberiye serpip buharda pişmiş brokoli,bürüksel lahanası ve havuç yada patates püresi ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: