17 Haziran 2010 Perşembe

SOSLU TAVUK

MALZEMELER:
6 adet baget (ben tüm tavuğu parçaladım) 3-4 adet patates 2 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1 limonun suyu Tuz,karabiber
Tarifi:

YAPILIŞI

Tavuğu parçalayıp iyice yıkayalım ve tencereye koyalım,üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle yarı kıvamda haşlayalım.15 dakika sonra soyup,ufak doğradığınız patatesleri ilave edelim .Tuz ve karabiberi de ilave ederek iyice pişirelim.Diğer tarafta 2 yemek kaşığı unu 2 su bardağı su ile karıştırın ,yumurta sarısı ve bir limon suyunu da ekleyerek kaynamakta olan yemeğe döküp,karıştıralım.Eğer fazla koyulaşırsa biraz daha su ilave edin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: