17 Haziran 2010 Perşembe

TAVUK ROSTO

MALZEMELER
■ 6 adet tavuk budu
■ 4 adet tavuk göğüs
■ 4 adet rende kaşar
■ 6 kaşık sıvı yağ
■ 1 tatlı kaşığı tane karabiber
■ 2 tane defne yaprağı
■ 1 adet havuç
■ 1 adet kuru soğan
■ 1 yemek kaşığı margarin
■ Karabiber
■ Tuz
YAPILIŞI
Butların orta kemiğini çıkarın. Göğüs etlerini döverek inceltin. Butları, derileri dışa gelecek şekilde tepsiye dizin. Üstüne göğüs etlerini koyup karabiber, tuz ve rendelenmiş kaşarı serpiştirin ve kaim rulo şeklinde sarın. Dağılmaması için yanmaz iple bağlayın.

Büyükçe bir rulo yapın. Sıvı yağ koyduğunuz büyük bir tepside her tarafını çevirerek kızartın. Kenara alın. Tencereye 3 bardak su koyun. Havuç, soğan ve defne yapraklarını tavuk rostoyla birlikte 30 dakika pişirin. Geri kalanı süzgeçten geçirin. 1 kaşık margarine 1 kaşık un atıp pembeleştirin. Tavuk rostoyu ilave edip karıştırın. Tane karabiber attıktan sonra sosu 10 dakika kaynatın. Tavuk rostoyu dilimleyip üzerine sos gezdirin ve haşlanmış sebzelerle servis yapın.

Hiç yorum yok: