17 Haziran 2010 Perşembe

KADIN BUDU KÖFTE

Malzeme:

1 kilo yağsız kıyma
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı köfte hakan
1 çay kaşığı kimyon
1 yumurta sarısı
Tuz ve karabiber
Dış için;
2 yumurta
4 yemek kaşığı un
Kızartma için;
1 su bardağı sıvıyağ,
Kadınbudu Köfte Tarifi:

Pirinç yıkanarak süzülür. Diğer tarafta kıymanın yarısı ile küp doğranmış soğanlar yağ ile 5 dakika kavrulur. Kıymanın suyu çekilince ateşten indirilir. Derince bir kâsede kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, çiğ kıyma, kıyılmış maydanoz, kimyon, tuz, karabiber, köfte bahan ve yumurta sarısı eklenerek iyice yoğrulur. Ceviz i büyüklüğünde parçalar kopartılarak oval bir şekil verilir. Köfteler önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Köfte tarifleri kategorimize de bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok: