17 Haziran 2010 Perşembe

TOMBUL KABAK

Tombul Kabak Tarifi İçin Malzemeler:


14 adet küçük boy tombul kabak 300 gr dolmalık kıyma 4 yemek kaşığı pirinç 2 yemek kaşığı ince bulgur 2 adet orta boy iri rendelenmiş soğan 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası 1/2 demek ince kıyılmış maydonoz 2 tatlı kaşığı kuru nane 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı karabiber yeterince tuz Ön Hazırlık:

Tombul kabakların şapka kısmını bıçakla kesin. İçlerini tatlı kaşığı yardımı ile boşaltın.(Kabak oyacağı ile de yapabilirsiniz ama kaşıkla daha düzgün, kabaklar kırılmadan çıkıyor) Şapka kısımlarını atmayıp, kapak yapmak üzere kenara ayırın. Hepsini iyice yıkayıp süzülmeye bırakın.

Hazırlanışı:

Tüm dolma malzemesini derin bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Süzülen kabakların içlerini doldurup, ayırdığınız şapkalarını üstlerine kapatarak, tencereye yan yana sıkı bir şekilde sıralayın. Üzerine 2,5 su bardağı su ekleyerek önce harlı, yemeğin suyu kaynayınca kısık ateşin üzerinde kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşi söndürüp yanında sarımsaklı yoğurtla sıcakken servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok: