15 Haziran 2010 Salı

PATATESLİ TAVUK

içindekiler


4-5 adet orta boy patates
Yarım kilo ince dilimlenmiş tavuk göğsü
5-6 diş sarımsak
1 adet kereviz sapı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı kekik
Yeterince tuz
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Maydanoz

hazırlanışı

Patatesleri soyup yuvarlak dilimler oluşturun.
Kereviz sapını 2 cm aralıklarla doğrayın.
Sarımsakları ortadan kesin.
Bir kapta sıvı yağ, kekik ve tuzu karıştırın. İçine dilimlenmiş patatesleri, kereviz saplarını, sarımsak ve tavuk etlerini ekleyip harmanlayın.
Yayvan bir tencereye patatesler altta, tavuklar üstte olacak şekilde malzemeleri dizin ve üzerine 1 çay bardağı su gezdirin.
Kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra bir tavada tereyağı eritin ve tavukları tencereden alıp bu yağda hafifçe kızartın.
Servis tabağına biraz tenceredeki yemekten, 2-3 dilim de kızarmış tavuk ekleyin.
Üzerini maydanoz ile süsleyin.

Hiç yorum yok: