15 Haziran 2010 Salı

MERCİMEKLİ YAHNİ


içindekiler
500gr dana eti (but kısmı)
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
2 soğan
2 tatlı kaşığı karışık baharat
750 ml et suyu
300 gr kereviz
150 gr yeşil mercimek
Tuz
200 gr kesme makarna
Karabiber
hazırlanışı
Soğanı soyup küp küp doğrayın. Eti temizleyip kuşbaşı parçalar halinde kesin. Yağı tencerede kızdırın. Eti porsiyonlar halinde yağda kızartıp çıkarın. Yağın altını kısın.
Soğanları aynı yağda kavurun. Eti ilave edip üzerine unu serpin. Baharat ve et suyunu ilave edip eti kısık ateşte üstüne bir kapak kapatıp 1 saat kadar ağır ağır pişirin.
Bu arada kerevizi temizleyip yıkayın. 3 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın.
Mercimeği, etin pişme süresinin son 35 dakikasında, kerevizi ise son 20 dakikasında yemeğe ilave edin. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın.
Yemeği tuz ve karabiberle tatlandırıp makarna ile birlikte servis yapın.
etiketler
mercimekli yahni, dana budu, kesme makarna, dana eti, karışık baharat, yeşil mercimek, et suyu, kereviz, yemek tarifleri, dana butu

Hiç yorum yok: