15 Haziran 2010 Salı

BAHÇIVAN KEBABI

içindekiler



1 kg kuzu kuşbaşı et
2 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

2 havuç, küp küp doğranmış

2 patates, küp küp doğranmış

3-4 sivri biber, ikiye bölünmüş

3 domates, soyulup dilimlenmiş

1-2 tatlı kaşığı tuz

hazırlanışı



Kuşbaşı etin fazla yağlarını temizleyip, yemeklik doğranmış 2 soğan ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın.

Arasıra karıştırarak et bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.

1 yemek kaşığı salçayı bir kase kaynamış suyun içinde sulandırın ve etlerin üzerine dökün. (Etlerin kendi sularını çektiklerinden emin olmadan salçayı eklemeyin. Aksi taktirde suyu bulanık olur.)

1-2 defa karıştırın. Daha sonra etlerin hizasına kadar kaynamış su ekleyin.

Bu arada küp şeklinde doğranmış havuçları ve patatesleri yarım kızarmış olacak şekilde yağdan geçirin. Kevgirde veya bir kağıt havlunun üzerinde yağlarını süzdürün.

Etleri fırın kabına boşaltın. Sebzeleri üzerlerine yayın. Üstlerini sivribiber ve domatesle süsleyin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyoyla kapatın.

Servis yapmaya 10-15 dakika kala önceden ısıtılmış fırına koyun (böylece yemek hem ısınmış hem de demlenmiş oluyor).

Pirinç pilavı ile servis yapın.

ETİKETLERsalça, soğan, domates, patates, havuç, sivri biber, kuşbaşı et, et, kebap, yemek tarifi, bahçıvan kebabı, bahçıvan kebabı tarifi, fırında kebap

Hiç yorum yok: