15 Haziran 2010 Salı

KOKOREÇ SAÇ KAVURMA

içindekiler

400 gr hazır kokoreç
1 adet domates
2 adet sivri biber
Pul biber
Kekik
Tuz
hazırlanışı
Ciğerciden aldığınız pişirilmeye hazır kokoreçi, önce halka olarak kalınlığı 1 cm olarak dilimleyin. Dilimleri yine 1 cm uzunlukta kıyın.
Domatesin kabuğunu soyun ve çok ince küp halinde doğrayın. Sivri biberi kuşbaşı olarak doğrayın.
Ocak üzerinde bulunan saç kavurma tavasının yüzeyini, bitkisel sıvıyağ ile yağlayın ve ısıtın. Ocak ısısını normale ayarlayın. Kıyılmış kokoreçi tavanın içerisine aktarın ve karıştırın.
Başlangıçta kokoreç ısıtıldıktan sonra, kendi suyunu salar. Kokoreç'in saldığı su buhar olup uçacaktır. Kokoreç kendi yağı ile başbaşa kalınca, ocağı düşük ısı konumuna getirin.
Yaklaşık 10 dakika süre ile kokoreçi alt üst ederek kavurun. Kokoreç pıt pıt sesleri ile piştiğinin sinyalini verir. Bu sinyalleri verdiğinde üzerine doğranmış sivri biber ve doğranmış domatesi katın, karıştırın. Domatesin diriliği gidinceye kadar ağır ağır karıştırarak kavurun.

NOT:Son olarak kekik, tuz ve pul biber serperek servis yapın.
kokoreç saç kavurma, kokoreç malzelemeri, sakatat yemeği yapılışı, kokoreç tarifleri, kokoreç, sakatat tarifleri, sakatat yemekleri, tuz, sivri biber, kekik, pul biber

Hiç yorum yok: