21 Haziran 2010 Pazartesi

FIRINDA KUZU BAĞIRSAĞI

Malzemeler:
2,56 kg. Kuzu barsağı
120 gr. Ayçiçeği yağı
30 gr. Tere yağ
800 gr. Yeşil soğan
50 gr. Maydanoz,
50 gr. Nane
100 gr. Havuç
100 gr. Kereviz
500 ml. Taze süt
5 ad. Yumurta
70 gr. Un
70 gr. Kaşar peyniri
15 gr. Tuz
2 gr. Defne yaprağı
500 gr. Domates
Hazırlanışı:
İyice temizlenmiş ve yıkanmış olan, yeşil soğan, kereviz ve havuçlar, ufak ufak doğrandıktan sonra yağın içinde eritilip yumuşatılır. Daha sonra defne yaprağı ve biraz da tuz ilave edilerek haşlanmış kuzu bağırsakları doğranır ve üzerine sıkça doğranmış maydanoz, domates ve nane ilave edilir. Tümü karıştırıldıktan sonra bir tavada yaklaşık 0 30 dakika fırında pişirilir. Çırpılmış olan yumurta, un ve süt karışımı üzerine düzgün bir şekilde döküldükten sonra en üste de rendelenmiş kaşar peyniri v eritilmiş tereyağı sürülerek, kızarana dek fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: