21 Haziran 2010 Pazartesi

İSTAVROZİ

Malzemeler:
1 kg. Un
500 ml. Su
20 ml. Sıvıyağ
10 ml. Sirke
300 gr. İç yağ
10 gr. Tuz
300 gr. Katı yağ
600 gr. Peynir
Hazırlanışı:
Börek için hamur hazırlanıp 15-20 dakika pamuklu bezle üzeri kapatılıp dinlenmeye alınır. Hamur 25-30 eşit parçaya bölünüp top haline getirip 15-20 dakika daha üzeri bezle kapatılarak dinlenmeye alınır. Her bir parça oklava ile çok ince yufka haline getirilir. Üzerleri belirli miktarda lor (ekşimik) veya peynir ile iç yağ sürülür. Zarf şeklinde kıvrılır, kenarları bastırılıp saçta pişirilir. Çıkarıldıktan sonra katı yağ sürülerek hoşaf ile ikram edilir.

Hiç yorum yok: