21 Haziran 2010 Pazartesi

KAŞARLI TAVUK KÖFTESİ

Malzemeler:
5oo gr tavuk kıyması( buttan) 1 çay bardağı kaşar 1 tane soğan 3 dilim bayat ekmek yarim su bardağı galeta unu yarım demet maydanoz 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber tuz, karabiber kimyon sosu icin 1 yemek kasigi karisik salca 1 cay kasigi kekik 1 cay kasigi hardal
Tarifi:
Ben tavuk etini alıp evde kıyma yapıyorum. Siz çekilmiş tavuk kıyması almayın, tavukçuda istediğin eti seçip o anda çektirin. Tavuk eti çabuk bozulur ve en kısa zamanda zehirleyen bir besindir. Aldigimiz tavuklari ya hemen tuketmeliyiz yada derin dondurucada saklamaliyiz. Onun için tavuk alırken çok dikkatli olmalıyız.

Kıymayı yoğurma kabımıza alalım. Soğanı ince ince doğrayıp ete ilave edelim, ekmekleri ufalayalım, maydanozları ince ince kıyalım.Tuz, karabiber, kimyon, kasar, galeta ununu ve bir yumurtayı kırıp bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğuralim Buzdolabinda 2 saat bekletelim Elinize bir parça alıp yassi yuvarlak köfte biçiminde yapalım. Köfteleri firin tepsisine dizelim.(tepsiye yagli kagit sermeye unutmayalim) 200 derecede 15 dk pisirelim. Isterseniz teflon tavada tavayi yaglayip icine kofteleri koyup pisirebilirsiniz. Bir baska tavaya biraz salca uzerine bir kasik kekik atip, bir cay kasigi hardal koyup biraz isitalim. Bu sosun icine firindan cikan koftelerimizi koyup 1, 2 dk isittiktan sonra servis tabağına alıp, pisirdigimiz ispanakla, sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: