21 Haziran 2010 Pazartesi

TAVUKLU KEBAP

Malzemeler:
Malzemeler 1 tavuk yada 3-5 tane baget Yanına bulgur pilavı ve salata.
Tarifi:
Yapılışı
Tavuğun tüylerini iyice tütsüleyelim,tüm tavuk almışsak parçalara ayıralım ve kapaklı bir tavaya yada tencereye dizelim,yeteri kadar tuzunu atıp kapağını kapatalım.Tavuklar suyunu çekip bir tarafları kızarınca alt üst edelim ve diğer taraflarınıda kızartalım.

Bulgur pilavımız için tencereye 3-4 yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyalım, ince kıydığımız yarım orta boy kuru soğan ve ince kıydığımız 4 diş orta boy sarımsağı bir iki çevirip,2 su bardağı pilavlık bulguru iyice yıkayıp ekleyelim,1 yemek kaşığı ( silme ) salça ekleyip, birlikte bir süre kavurup,4 su bardağı sıcak su ekleyelim,tuzu da ayarlayıp pişmeye bırakalım.Yanında salata ile servis edelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: