21 Haziran 2010 Pazartesi

PATATESLİ KÖFTE

 Malzemeler
500 gr. kıyma,
3 adet patates,
 1 tatlı kaşığı kimyon,
 Karabiber, tuz,
 Kızartmak için mısırözü yağ.

Patatesli Köfte yemeğinin Hazırlanışı

Patatesleri rendeleyip suyunu sıktıktan sonra kıymayla karıştırın.Kimyon,tuz ve karabiberi koyup iyice yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalat kopartıp köfte şekli verin. Köfteleri kızgın yağda kızarttıktan sonra servis yapın.




DOMATES PİLAKİ:
MALZEMELER:
1 kg domates
1 adet orta boy soğan
4 diş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI:Soğanları küçük küçük doğrayalım.Sarmısakları kabuklarını soyup ,küçük küçük doğrayalım .Soğan ve sarmısakları 1 çay bardağı zeytin yağında kavuralım.Daha sonra kuşbaşı doğradığımız domatesleri ilave edelim.Domatesler piştikten sonra 1 çay bardağı pirinç,tuz,şeker ve 2 su bardağı  suyu ilave ederek, suyu çekilinceye kadar pişirelim. Soğuması için servis tabağına alalım.Üzerine ince ince kıydığımız maydanozu serperek servis yapalım. AFİYET OLSUN
(Mükemmel bir diyet yemeğidir ayrıca.)

SEBZELİ TAVUK:
MALZEMELER:
600 gr tavuk göğsü
50 gr badem içi
2 adet havuç
2 adet kabak
8 adet taze fasülye
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayalım.Tencereye aldığımız 2 çorba kaşığı margarin ile önce kabuksuz ve tuzsuz bademleri renkleri iyice koyulaşıncaya kadar kavuralım.Daha sonra kuşbaşı iriliğinde doğradığımız tavuk göğsünüde tencerenin içine ilave edelim.Kabak ve havucun kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayalım.Tazefasülyenin de kılçıklarını bıçak yardımı ile temizleyip küçük küçük doğrayalım .Kestiğimiz  sebzelerin hepsini bol su kyduğumuz bir tencerenin içinde iyice haşlayalım.Süzdükten sonra ayrı bir tencerenin içinde soya sos ,karabiber ve köri ile sebzeleri pişirelim.Badem ile kavurduğumuz tavuğu servis tabağına alalım.Yanına soya sosu ,köri vekarabiberle kavurduğumuz sebzeleri de  ekledikten sonra servis yapalım.
NOT:Soya sosunu marketlerde bulabilirsiniz.Soya sosu tuzlu olduğu için sebzeli tavukta tuz kullanmaya gerek yoktur. AFİYET OLSUN


HAVUÇLU EBEGÜMECİ:
MALZEMELER:
2-3 bağ ebegümeci
1 adet soğan
3-4 dişsarmısak
2 adet havuç
1 tas bulgur(önceden ıslatılmış:)
1 çorba kaşığı zeytin yağı
yarım su bardağı su
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
 Ebegümecinin sadece yapraklarını ayıplayıp yıkayalım.Küp şeklinde doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz kavurarak , sarmısakları ilave edelim.İçine dilimlediğimiz havuçları ,tuzu ve karabiberi de ekleyip 5 dakika kendi suyunda pişirelim.Havuçlar biraz yumuşadıktan sonra bulgur,ebegümeci ve suyu ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirerek yoğurtla birlikte servis yapalım.AFİYET OLSUN.


SEBZELİ TAVUK HAŞLAMA( diyet yemeği olarak idealdir)
malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet havuç
1 adet kabak
3 adet mantar
1 çorba kaşığı bezelye
2 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
tuz
 YAPILIŞI
Tavuk göğsünü orta boy bir tencereye alarak  bol suda haşlayalım.Kabak ve havucun  kabuklarını  bir bıçak yardımıyla soyalım.Kabak ,mantar ve havuçları fazla klın olmayacak  şekilde dilimleyelim.Tavuğun  pişmesine yakın   bütün sebzeleri,yağı ve tuzu ilave edelim.Sebzeleri fazla yumaşamadan  tencereden çıkaralım.Tavuk ve sebzeler servis tabağına aldıktan sonra  üzerine ince kıyılmış maydanozla  süsleyerek  servis yapalım AFİYET OLSUN..


DİYET SALATASI:
 MALZEMELER
6 adet tazefasülye
1 adet küçük kabak
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet dolmalık biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 SOS İÇİN
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz
hardal
YAPILIŞI
Taze fasülye,kabak ve patatesi haşlaylım.Taze fasülyeyi ,dolmalık biberi,havuçları ve kabağı ince ince , patatesleri küp küp doğrayalım .Bütün malzemeyi karıştırıp, servis tabğına alalım.Domatesin  içini alıp , dilimler halinde keselim ve sebzelerin arasına karıştıralım.Sos için  zeytinyağı , limon, hardal ve tuzu karıştıralım.Sosu  salatanın üzerine döküp  maydanoz ile süsleyelim .AFİYET OLSUN..

NOT. SALATALIK,MARUL LAHANA ,ROKA,SEMİZOTU VE SOĞAN gibi sebzelerle yağ kullanmadan limonlu salata yaparak kilo alma korkunuz olmadan dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz...


MANTAR GÜVEÇ
 MALZEMELER
1 kg mantar
4 adet sivribiber
4 adet orta boy domates
4 dilim kaşar peyniri
1 çorba kaşığı margarin
tz
kekik
fesleğen
YAPILIŞI
Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritelim.Kuşbaşıiriliğinde doğradığımız sivri biberleri
tavaya aktaralım .Ardından ,ortadan ikiye kestiğimiz mantarları ekleyelim ve yumuşayana kadar sote edelim.Kabuklarını  soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım.Kekik ,tuz ve fesleğenle karıştırıp  4 küçük güveç kıabına, mantarı ve baharatlarla karıştırdığımız  domatesleri dökelim.Üzerine birer dilim kaşar  koyarak  fırına  verelim .Kaşarlar eriyinceye çıkarıp , servis yapalım . AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: