21 Haziran 2010 Pazartesi

NOHUT KÖFTESİ

Malzemeler
 2 su bardağı nohut
 Yarım çay bardağı ince bulgur
 Yarım demet taze soğan
 Yarım demet maydonoz
 Yarım çay bardağı sıvı yağ
 1 adet kuru soğan
 2 diş sarmısak
 1 adet limonun suyu
 Tuz, karabiber

Nohut Köftesi yemeğinin Hazırlanışı

2 su bardağı nohutu buharlı tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirince içine ince bulguru ilave edip bulgurlar şişinceye kadar bekletin. Taze soğan ve maydanozu ince kıyın. 1 adet kuru soğanı ince kıyıp tavada pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca içine nohut-bulgur karışımı, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber, kıyılmış taze soğan, ezilmiş 2 diş sarmısak ekleyip yoğurun. Haçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Marulla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok: