Malzemeler
2 su bardağı nohut
Yarım çay bardağı ince bulgur
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydonoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
Nohut Köftesi yemeğinin Hazırlanışı
2 su bardağı nohutu buharlı tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan indirince içine ince bulguru ilave edip bulgurlar şişinceye kadar bekletin. Taze soğan ve maydanozu ince kıyın. 1 adet kuru soğanı ince kıyıp tavada pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca içine nohut-bulgur karışımı, 1 adet limonun suyu, tuz, karabiber, kıyılmış taze soğan, ezilmiş 2 diş sarmısak ekleyip yoğurun. Haçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfteler hazırlayın. Marulla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder