3 su bardağı pirinç
1 su bardağı rende kaşar
2 adet taze soğan
1 çay bardağı galeta unu1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz-karabiber
Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Kızarmış Pirinç Köftesi yemeğinin Hazırlanışı
Taze soğanları ayıkladıktana sonra ince ince kıyınız.
Pirinçi suda haşlayıp, süzünüz. ( veya daha önceden pişirmiş olduğunuz pilavıda bu reçete için kullanabilirsiniz.
Derin bir kasenin içerisinde tüm malzemeyi karıştırıp, yoğurunuz.
Yoğurulmuş harçtan istediğiniz büyüklükte köfteler elde ediniz.
Tavada sıvı yağı kızdırıp, köftelerin her iki tarafınıda eşit şekilde kızartıp, havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder