15 Haziran 2010 Salı

TAVUKLU BÖREK

Tavuklu Börek Tarifi – Malzeme Listesi
1- 1 adet tavuk,
2- 2 su bardağı pirinç
3- 4 adet yufka,
4- 2 adet yumurta
5- 1 su bardağı süt,
6- 1 su bardağı yoğurt,
7- 1 su bardağı erimiş yağ (tercihinize göre margarin veya tereyağı),
8- Tuz ve dilediğiniz bir baharat. (tavsiye: karabiber).

Tavuklu Börek Tarifi – Yapım Aşaması

Süt, yoğurt, yağ (3/2 sini kullanın) ve yumurtaları karış¬tırıyoruz. Daha sonra yağlanmış fırın tepsimize yufkaları açarak sıralıyoruz ancak aralarına hazırladığımız karışımı (süt, yoğurt, yağ, yumurta) sürüyoruz. Sonra ki aşamada ise hazırladığımız boş böreğimizi orta ısıdaki fırında pişiyoruz. Bütün bunlara başlamadan önce tavuğumuzu haşlanması için ateşe koymalıyız. Önceden suda beklettiğimiz pirincimizi kalan yağımız ile güzel bir pilav haline getiriyoruz. Pişmiş olan boş böreğimizi kareler halinde kesiyoruz. Böreğimizi tavuk suyu ile belirli bir miktarda ıslatıyoruz ve suyu çekmesi için bir süre bekliyoruz. Son olarak da üzerine pilavımızı yüzeysel olarak yayıp, bunun ardından da kemiksiz olacak şekilde tavuk etlerimizi de üzerine yayıyoruz. Ve kare dilimler halinde tabaklara alıp servisimizi yapıyoruz.
Yanına yapılabilecek güzel bir salata ve ikram edebileceğiniz içeceklerle enfes bir sofra kurabilirsiniz.

Hiç yorum yok: