17 Haziran 2010 Perşembe

PATLICAN KÖFTESİ

Malzemeler:
2 patlıcan
1 çay bardağı un
1 diş sarımsak
1 yumurta
Maydanoz
1 çay bardağı
rendelenmiş kaşar peyniri
Galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için ayçiçeği yağı

PATLICAN KÖFTESİ TARİFİ:

Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayarak bir kaseye alın. Maydanozu ince kıyıp patlıcana ilave edin. Üzerine kaşar peyniri, un, tuz, karabiber, yumurta ve rendelenmiş sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımdan küçük parçalar koparıp uzun yassı şekil verin. Galeta ununa bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın

Hiç yorum yok: