15 Haziran 2010 Salı

MAKLUBE

Maklube, unutulmaya yüz tutmuş “Türk Mutfağı” nın benzersiz lezzetlerinden biridir. Özellikle etli yemekleri sevenler için asla unutulmayacak bir yemek anısı olacaktır.

Malzeme Listesi:
2 kilo dana et,
1 kilo patates,
5 tane soğan,
2 kilo pirinç,
1 adet garnitür (hazır alabilirsiniz),
3 kilo yoğurt.
Salata Malzeme Listesi:
2 kilo domates,
2 kilo salata,
1 tane marul,
1 maydanoz.

Hazırlanışı ve Sunumu:
Etler kuşbaşı doğranarak kavrulmaya hazır hale getirilir. Patatesler soyularak halka şeklinde dilimlenir ve kızartılır. Ve yine soğanlar da halka şeklinde dilimlenir. Pirinç tavada kavrulduktan sonra, büyükçe bir tencerede “Maklube”yi pişirmeye sıra gelir. Tenceremize bir miktar yağ konur ve soğan halkaları düzenli bir biçimde sıralanır. Üzerine etlerimizi yerleştiririz. Daha sonra da pirincimizi koyarız. Son olarak ta üzerine kızarmış patates, onun üzerine de garnitürlerimizi ekleriz. Dikkat edilmesi gereken nokta; tencerenin üzerinde iki parmak kalacak şekilde et, pirinç ve patates sırası ile konur. En üst katman pirinç ile kapatılır. Üzerine pirincin pişmesi için etin suyu koyulur. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakikaya kadar bu leziz ve benzersiz yemeğimiz hazır olacaktır.
Piştikten sonra tencere yi büyükçe bir tepsinin ortasına ters çevirip bir kalıp şeklinde bırakıyoruz. Daha sonra da etrafına yoğurt ve salata yerleştirilir. Biraz daha damak tadı ve yemeğimize görsellik için yoğurdun üzerine güzel birkaç baharat serpiştirebiliriz.
Sonuç olarak anılarda yer edeceğinizin garantisini verebiliriz. Önemli ve bunca uğraşa değer dediğiniz misafirleriniz için harikulade bir tercih olacaktır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: