21 Haziran 2010 Pazartesi

EL BASAN TAVA

 Malzemeler
750 gr parça kuzu eti
100 gr margarin
2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
Kekik,
Karabiber,
Tuz
Sos Malzemesi:
1 su bardağı un
50 gr margarin
100 gr kaşar peynir
1 Lt süt
2 yumurta
Tuz
Özel Elbasan Tava yemeğinin Hazırlanışı
Etleri 1 Lt suda 50 gr margarinle birlikte, 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif, lif ayırın.50 gr margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun.Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: