17 Haziran 2010 Perşembe

DALYAN KÖFTE

MALZEMELER:
750 gr dana kıyması
750 gr koyun kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
2 soğan 4 yumurta
3 havuç 1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
DOMATESLİ SOS İÇİN:
30 gr margarin Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı domates püresi
5 su baradağı et suyu
DALYAN KÖFTE TARİFİ:
Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin. Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayın. Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayın. Kıymaları bir kaba alıp yoğurun. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin. Köfteli harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına yumurta ve havucu yerleştirin. Rulo şekline getirin. Fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın. Domatesli sos için, margarini bir tavaya alıp ısıtın. Unu ilave edin. Köftenin suyundan azar azar ilave ederek unu kavurmaya devam edin. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Sosu ocaktan alın. Dalyan köfteyi servis tabağına alıp dilimleyin. Sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın

Hiç yorum yok: