15 Haziran 2010 Salı

AKITMA(TRAKYA USULÜ)


3 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
1 adet köy tavuğu
2 adet soğan
Kırmızı tozbiber
2 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvıyağ

Unu, çukur bir kabın içine eleyin. Ortasına tuz ve yumurta koyun. Su ekleyerek, akıcı kıvamda bir hamur yapın. Isıtılmış saca ya da dibine hafifçe sıvıyağ dökülmüş yapışmaz yüzeyli tavaya, hazırladığınız hamurdan kepçe ile tavaya dökün. 12-15 cm genişliğinde yaklaşık 2 mm incelikte hamurları alt- üst ederek pişirin. Hamurları, ayrı ayrı soğutun. Hafif soğuyan yufkaların 4-5 tanesini üst üste koyun, ikişer cm genişlikte kareler halinde kesin. Yan yana gelecek şekilde sıra ile tepsiye koyun. Köy tavuğunu parçalara ayırıp, sıvıyağ ve doğranmış soğan ile tencerede iyice kavurun. Kırmızıbiber ve tuz ilave edin. Biraz su ekleyip, pişirin. Akıtmaları, pişmiş tavuğun suyu ile ıslatıp, üzerine tavuk etlerini yerleştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok: